* Bestie! *

Tuesday, 31 May 2011

ayat-ayat kejayaan ! hehe

SESIAPA YANG NAK RAHSIA KEJAYAAN BOLEH LA TENGOK KAT BAWAH NIE..HEH :) 
Di bawah ini adalah senarai 10 kunci kejayaan dunia dan akhirat :
1. Kunci ilmu adalah bertanya dan mendengar.
2. Kunci kemenangan adalah sabar.
3. Kunci tambahnya nikmat ialah perasaan syukur.
4. Kunci keselamatan dunia dan akhirat adalah taqwa.
5. Kunci untuk termakbulnya permintaan adalah doa.
6. Kunci maksiat adalah kesombongan.
7. Kunci solat adalah taharah.
8. Kunci ibadah haji adalah ihram.
9. Kunci kebaikan adalah berpegang kepada yang benar.
10. Kunci syurga adalah tauhid.

Monday, 30 May 2011

* Berubah *


Nie lagu baru yang aQ suke..hehe..aQ kenal lagu nie dekat dalam cerita nora elena ,,orang yang nyanyi nie boleh la tahan handsome dan suara sedap la jugakk..hehe..Ciptaan abg erry sendiri..heh..GUD LUCK ABG ERRY ! * Berubah *
                      * NIE LIRIK LAGU NYE ~ *
(Reen Rahim)
Berikan ku waktu untuk bersamamu
Meniti hari…
(Erry Putra)
Tak puas bagiku
Dan kau pun berlalu
Tinggal ku sendiri…
Gelap seluruh jiwaku..
{hooo…}
(Reen)
Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…
(Erry)
ohoo..
Kau yang kukenali
Dan kini menjadi
Insan yang lain
Dulu kau berjanji
Kan hidup semati
Meniti hari…
(Reen & Erry)
Semuanya telah berakhir
ohooo..
Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…
hooo…
Semuanya telah berakhir…
{Wooo woo.. woo..}
Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…
(Reen)
Oh.. Kasih…

 



Sunday, 15 May 2011

Band indie yang aQ suke giler..huh !!

First aQ dengar lagu nie dekat carta underground xfm,terus suka aQ kat lagu nie,memang best la,Rugi sape yang tak dengar lagu nie,Ahli-ahli kumpulan nie bagus tak SOMBONG !! huhu..GUD LUCK GUYS  AND SENTIASA MENYOKONG KAMOO !!
11 March 2011 ~ 0 Comments

The Ariez – Khalimah Cinta


(verse 1)
Ku ingin
Kau pejamkan matamu hanya untuk
Sekadar waktu
Ku ingin bisikkan
Khalimah cintaku
Dan selepas ini
Bukalah seluas mana pun
Yang engkau mahu
Ku hanya ingin kau tahu
Aku juga mencintai mu
(verse 2)
Aku ingin
Kau slalu ada
Untuk menemani aku
Di segenap ruang hidupku
Aku ingin
Kau slalu mencintai aku
Supaya aku tenang
Selalu
(korus)
Cintaku hanyalah milikmu
Itu yang kau mahu dariku
Cinta mu milik ku itu
Juga yang ku mahu
Dariku semua untuk mu
Dari mu untuk ku
Semoga kita akan tetap menyatu..UH..UH.

* LikE liKe LiKe *