* Bestie! *

Monday, 19 December 2011

! naKal !

Assalamualaikum, hai hai korang (?)

20.12.2011 ( selasa) hari nie aku jadi nakal , Hahaha,
Nak tau kenapa (?)
Hari nie aku kenakan kakak aku yang kedua ( Eyna Izaham) 
Aku pun tak tau kenapa hari nie aku nakal sangat sampai nak kenakan orang, :D
Kejap lagi aku post bende yang aku kenakan akak aku tuhh ye, 
Sabar okehhh :D


Lain kali picture jangan letak sepah-2, kan da kena jadi buruan polis,Ekekekeke,
Eh, okeeehhh larh nie je kot aku nak share kat korang,
Ape-2 pun Selamat Bercuti Sekola yerk :) Bole baaa kalau kau *
Take care guys ,
Assalamualaikum :)

Thursday, 15 December 2011

! mengaLah untuKmu !

Assalamualaikum, selamat malam (!) ,
Dah malam baru aku nak update blog, ish-2,
He he he, ape-2 pun aku nak share sebuah lagu nie, 
Walaupun lagu nie lagu da lama, tapi aku suka dengar lagu nie, 
Nak tau lagu ape (?) Nie haaa lagu * MENGALAH UNTUKMU by THE JESSELTON BAND* 
Nak tau lirik lagu nie (?) mehhh sini aku share lirik lagu nie dekat korang :)


Tak ingin mengerti apa yang terjadi,
Tak pernah ku ingin tuk menyakiti,
Ku cuba berdiri mendongak ke langit,
Melupakan silapmu yang masih di hati,
Jauh di dasar hatiku,
Untuk meninggalkan mu 

c/o : ku masih untuk kekasihku,
       yang mampu untuk memilikiku
       dan masih untuk disampingmu,
       Ku masih untuk mencintakanmu 


Jyeaaahh, ituuuu diaaa lirik lagu * MENGALAH UNTUKMU* 
STEADY THE JESSELTON BAND, 


Zimi Sofazr, Fairuz Sofazr,Zulaikha ,Wan :) 




Thursday, 1 December 2011

cUti sekOla datang lagi !!! jyeahhh

                                                 Assalamualaikum kOrang yang baca blOg aku nie :) 


Agak lama kan aku tak update blog nie, 
Dah macam ape entah blog aku nie, SEPAH , huaaahhaaaaa
Sebelum tuh kOrang sehat tak ? kalau tak sehat pergi klinik yek , 
Walaupun aku banyak masalah tapi aku kena hadapi nye dengan SENYUM :) 
                    JUST SMILE :) :) :) 

Eh,ape korang buat ek time cuti sekOla nie ?
HoLiday ? ada tuisyen ? stay kat rumah ? HAHA , ape-2 pun semOga kOrang happY yekk , 
Aku tak tau kenapa aku sekarang nie da suke dengar lagU ;
                     COCO- MENGINTAI LANGIT
            THE MUFFIN- SALAHKAN AKU ? !
Mungkin lagu nie semua ada kena dengan hidup aku kOt, hurmm
Ape-2 je larhh, malas nak amik tau !!
Okehhh ! aku tengah cari idea tuk tulis ape lagi, grrr,
Idea tak datang larhh pulak, 
Okehhh larh nie je kOt yang dapat aku tulis , Huahuaaahuaa

Baiklah kOrang , selamat bercuti sekOla untuk budak-2 sekOla, 
Dan selamat berkeje untuk akak-2, abang-2 yang berkeje ;Peace ! 
Errkk, da bace blOg aku nie jangan lupe click fOllow dan like yekk  
( acehhh, sempat pulak aku nie ) apepuntakbOle !

Salam iklas dari fiena izaham :) 

Saturday, 8 October 2011

~ buLan eXam ~

Assalamualaikum,agak lama aku tak update kat blOg nie,
Agak buzy kata kan..HAHA ( buzy larh sangat ),
Err,10.10.2011--> 1.11.2011 bulan exam,ayOO !
Bole ke aku menjawap kertas exam ?
InsyaAllah bole,
Dari tadi aku try nak bukak mOvie * Bini-biniku gengster * 
Dekat tenet,Tapi tak bOleh2 nak bukak,, (geram )
Err,sOkey larrhh,kena larhhh sabar,
Itu laarh je kOt yang aku dapat citer kan,
Da tak tau nak tulis ape,
SELAMAT BERHUJUNG MINGGU YEAAH KAWAN2 
WISH ME GUD LUCK ! AMIN ! 



Sunday, 18 September 2011

~ minggu yang sangat buzy tapi best ~ lalala ~

ALhamdulilah,cuti jugak hari jumaat ( 16.9.2011 ) sempena hari 1 MALAYSIA ,
walaupun dah cuti,aku baru nak tulis pasal hari cuti tu..huhu ( apepuntakbOle )
Hari khamis malam jumaat sangat best ada kenduri dekat rumah my untie * simpang jeram *
Sebab aku x tOlOng ape2 tu yg best,,lalalaa...
Hari esOk nye ada kenduri jugak dkt rumah my untie *parit samsu * 
Rami jugak org yg aku kenal dtg,,ayOOO,kantOi,,
Penat tapi best..
saya suka saya sukaa,,,
Hmmm,,esOk da sekOla,sangat sangat sangat malas pulak nak pegi sekOla,
nasib baik krangan yang ckgu sruh buat ,aku da wat,,, ( senang hati ) lalala
Errrkk,,agak da x taw nak tulis ape lagii..
Nie je kOt yg mampu aku tulis.hihihi,,
Idea suda kOsOng baaa,,
Sebelum tu  nie ada picture yang aku nak bagi kOrang tengOk,,
ce tengOk ce tengOk,
ce kOmen ce kOmen,
ce like ce like,,hihih,,


                              KAMI COUSIN,,LALALA 

Sunday, 11 September 2011

| lOve lOve lOve |

 Agak lama kan aku x uptade bLog,HAHAHA,malas nak update sebenarnye, =D
 Hari nie tibe2 rajin pulak nak update blOg,lalalalala,
 Alhamdulilah aku masih sehat sejahtera,
 ayOO, da tak taw nak tulis ape,
 Layan lagu jum,,lalala
           
              <3 TERASA DI SYURGA BY SOFAZ <3

Engkau tersenyum malu,
Bila  ku bertanya,
Adakah  diriku ada di hatimu,
Aku amat terasa,
Lirikan manjamu,
Membuat diriku terus terlena,


Indahnya rasa bila dicintai,
Hidup ini terasa di syurga,
Tak sabar menunggu hari esOk,
Umpama mawar yang sedang mekar.


Oh kasihku,
Cintailah diriku,
Sayangilah hatiku,
Sepenuh jiwamu,







Friday, 26 August 2011

~ Cinta kedua ~ sabah ~

Semua lagu dalam band nie best ! i like ! lagu memang steady la ! HAHAHA...
lOve yOu la ! hehe :D 
Nie lagu yang ke3 yang aku pOst kat dalam bLog aku nie,lOve2...
Bila la nak datang semenanjung nie..heheh..
Ape2 pun take care guys dan SELAMAT HARI RAYE...
Nak duet raye ea.. :D 
             
                                       CINTA KEDUA- LIRIK

Sekali lagi ku mencuba
Untuk dakapi cinta semula
Tak peduli  semua yang ada
Hapuslah cinta hapus semua

Kerna untuk ku
Itu cintamu
Tak sehebat seperti dulu
Indah mu hanya sedetik saja
Bagai pelangi pudar warnanya

Hancur luluh segala
Yang telah kita bina
Hancur luluh segala
Jiwa menjadi hampa

Biarlah aku padamkan saja
Semua cerita kita berdua 
Biarlah aku relakan semua
Terima sahaja apa yang ada

Biarlah aku ubati luka
Dengan semua cerita cinta
Tak ku inginkan semua ini
Datang dan pergi untuk menguji diri...

Official trailer vc CINTA KEDUA 



                ~ LAYAN ~ LAYAN~ LAYAN~ LAYAN ~LAYAN ~LAYAN ~
           

Friday, 12 August 2011

~ lagu baru ~ hehe ~

Nie ada lagu baru yang aQ sUke,Lagu nie ada kena kat jiwa..haha.. ~ jiwang pulak ~ apepuntakbOle,,
Nie lagu ke 2 dari band SABAH nie..aQ suke dengar lagu dari band nie,memang BEST la ! 
Harap2 lepas nie band nie bOle buat shOw kat kawasan semenanjung ! WE SUPPORT YOU ! HEHE..
LOVE YoU GUYS ! Hihihi...


LIRIK DAN VIDEO LAGU NIE..


JUM LAYAN SAMA2,,, BoLE BAHH KALAU KAU..Hihi..ENJOy !

Sunday, 31 July 2011

| pOse pOse pOse |

Sangat sekejap je da masuk bulan 8..
Hari nie hari first umat islam berpOse 1.8.2011..huh !
erRKK...da tak tau nak cakap ape..he he he..
Nak ucap | SELAMAT BERPOSE Too UMAt ISLAM DI MALAYSIA |
APEPUNTAKBoLe..ha ha ha..

Thursday, 2 June 2011

* MoVie *

Setiap cuti sekolah mesti ada movie baru keluar dekat panggung wayang ! 
First filem pertama *KARAK *




Filem kedua yang akan keluar *9 JUNE 2011 * nie movie *KL GENGSTER *
Mesti mendapat kutipan yang tinggi nie..huhu :)
         GUD LUCK SHAMSUL YUSOF AND THE CREW :D


                  SELAMAT MENONTON MOVIE NIE 9 JUNE 

* HUH ! BOSAN *

Hmm..cuti sekola dah datang tapi  tak ada plan langsung nak buat ape kat rumah..
Huh ! bosan dan bosan duduk dekat rumah..
Nak pergi jalan-jalan ayah kerje pulak..adoyaii !!
Nak bace buku ape lagi *MALAS* HAHA..
Tulis blog la nampak nye aku nie bila bosan..haishh !!
Hmm...da tak ada idea suda nak tulis ape..hehe..
Nie je kot yang aku dapat share dengan korang.. :D
                         SELAMAT CUTI SEKOLA PADA MEREKA YANG SEKOLA
                                     SENYUM SOKMO :)

Tuesday, 31 May 2011

ayat-ayat kejayaan ! hehe

SESIAPA YANG NAK RAHSIA KEJAYAAN BOLEH LA TENGOK KAT BAWAH NIE..HEH :) 
Di bawah ini adalah senarai 10 kunci kejayaan dunia dan akhirat :
1. Kunci ilmu adalah bertanya dan mendengar.
2. Kunci kemenangan adalah sabar.
3. Kunci tambahnya nikmat ialah perasaan syukur.
4. Kunci keselamatan dunia dan akhirat adalah taqwa.
5. Kunci untuk termakbulnya permintaan adalah doa.
6. Kunci maksiat adalah kesombongan.
7. Kunci solat adalah taharah.
8. Kunci ibadah haji adalah ihram.
9. Kunci kebaikan adalah berpegang kepada yang benar.
10. Kunci syurga adalah tauhid.

Monday, 30 May 2011

* Berubah *


Nie lagu baru yang aQ suke..hehe..aQ kenal lagu nie dekat dalam cerita nora elena ,,orang yang nyanyi nie boleh la tahan handsome dan suara sedap la jugakk..hehe..Ciptaan abg erry sendiri..heh..GUD LUCK ABG ERRY ! * Berubah *
                      * NIE LIRIK LAGU NYE ~ *
(Reen Rahim)
Berikan ku waktu untuk bersamamu
Meniti hari…
(Erry Putra)
Tak puas bagiku
Dan kau pun berlalu
Tinggal ku sendiri…
Gelap seluruh jiwaku..
{hooo…}
(Reen)
Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…
(Erry)
ohoo..
Kau yang kukenali
Dan kini menjadi
Insan yang lain
Dulu kau berjanji
Kan hidup semati
Meniti hari…
(Reen & Erry)
Semuanya telah berakhir
ohooo..
Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…
hooo…
Semuanya telah berakhir…
{Wooo woo.. woo..}
Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh…
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku…
(Reen)
Oh.. Kasih…

 



Sunday, 15 May 2011

Band indie yang aQ suke giler..huh !!

First aQ dengar lagu nie dekat carta underground xfm,terus suka aQ kat lagu nie,memang best la,Rugi sape yang tak dengar lagu nie,Ahli-ahli kumpulan nie bagus tak SOMBONG !! huhu..GUD LUCK GUYS  AND SENTIASA MENYOKONG KAMOO !!
11 March 2011 ~ 0 Comments

The Ariez – Khalimah Cinta


(verse 1)
Ku ingin
Kau pejamkan matamu hanya untuk
Sekadar waktu
Ku ingin bisikkan
Khalimah cintaku
Dan selepas ini
Bukalah seluas mana pun
Yang engkau mahu
Ku hanya ingin kau tahu
Aku juga mencintai mu
(verse 2)
Aku ingin
Kau slalu ada
Untuk menemani aku
Di segenap ruang hidupku
Aku ingin
Kau slalu mencintai aku
Supaya aku tenang
Selalu
(korus)
Cintaku hanyalah milikmu
Itu yang kau mahu dariku
Cinta mu milik ku itu
Juga yang ku mahu
Dariku semua untuk mu
Dari mu untuk ku
Semoga kita akan tetap menyatu..UH..UH.

Friday, 15 April 2011

~ jiwa kacau !! ~

Adoyaii stress aQ..asal la kau x faham ape yang aQ cakap nie..sampai berjanji2 nak tunggu aQ sampai bila2..adoyaii..hurmmm...aQ da x tau nak cakap ape lagi kat kau nie,,cari je la ek perempuan lain,,tapi kau nak aQ gak..x faham aQ dengan kau nie..aQ nie bukan la baik sangat pun..heheh...perangai aQ pun kau belum kenal   sangat sampai berjanji bebagai..adesss !! terpakse la SABO JE LA !! ~ ~ ~

Sunday, 27 March 2011

~ geraM ~

Adoyaii !! aku geram betul la,tu la sape sroh tak datang sekola..bila tak datang cari aku..tanya aku ada homework tak..adess !! malas aku nak layan..hurMm...yang nie mbe aku lagi sorang datang sekola lepas tu lupa homework ape yang kena buat..argghhh ! memang tak layan ur msg korang.. :P

Thursday, 24 March 2011

~ aBoUt scHoOL ~

Sekarang tengah famous citer HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH !!!
Kawan aku kat sekola tak habis2 dengan ayat SABO JE LA,SOLEY-SOLEY,ENJIT-ENJIT SEMUT !!!
Jangkit dari citer tu la..Giler2 semua kepala kat dalam kelas...aish!!!..tapi best la semua spoting abis tu yang aku suka kawan dengan dyeowg..hehehhe..SOLEY..SOLEY..SOLEY !!
                        

Wednesday, 23 March 2011

Best lagu nie..slow musik...lau layan betul2 memang ada kena kat dalam diri la..ahhaha ! chewah !!!!

Tuesday, 22 March 2011

~ fvorite band ~ huh

DAH LAMA AKU SUKA KAT BAND SOFAZR NIE.. ! LAGU2 SOFAZR SEMUA MANTAP2..JIWANG2 BEBAGAI ! HUHUHU....AHLI2 NYE URMM...HNSEM2 N SPOTING...AKU SUKA ! HEHEHHE...PE2 PUN GUD LUCK SOFAZR !!!








* LikE liKe LiKe *